تخمه طالبی (خربزه) بو داده


شما هم تخمه دوست دارید مگه نه ؟

قدیم شیراز این کار تو تابستون خیلی مرسوم بوده تخمه های طالبی و خربزه و حتی هندوانه را بو میدادن و عصرها بعد از آبپاشی حیاط دور هم جمع میشدن و در حین حرف زدن و خوش و بش تخمه می شکستند در واقع یکی از مشغولیات اون زمان به حساب میومده .الان هم این کار احتمالا انجام میشه ولی نمیدونم که تو شهرهای دیگه هم مرسومه یا نه .

بریم سراغ بو دادن تخمه برای اونهائی که این کار را بلد نیستند.

تخمه طالبی یا خربزه تکه های لزجی داره که به راحتی کنده نمیشن ابتدا تخمه ها را توی یک کاسه میریزیم و درش را میبندیم یک روز تا یک روز و نیم وقت میبره تا کمی حالت ترشیدگی پیدا کنه و این تکه های لزج از تخمه جدا بشن .


بعد تخمه ها را توی یک آبکش میریزیم و زیر آب سرد حسابی میشوئیم و تکه های لزج را برمیداریم .

تخمه ها را بعد از شستن میتونیم به اندازه کافی نمک بپاشیم و بذاریم خشک بشه یا بدون نمک خشکشون کنیم .

الان تخمه ها آماده هستند که بو داده بشن .اونها را توی یک ماهیتابه میریزیم باید حرارت کم باشه چون این تخمه خیلی زود پوستش میسوزه مرتب باید به هم بخوره بعد از مدتی شروع می کنه به صدای تق تق که با هر صدا یکی از تخمه ها سرشون باز میشه .وقتی رنگشون به صورت زیر در اومدآماده هستند.یکی از تخمه ها را امتحان می کنیم که خاطر جمع بشیم مغز اون خام نیست .


اگر ابتدای کار که تخمه ها خیس بودن نمک بهشون زدین که دیگه نمک نمیخوان و کار ما تمام هست .

ولی اگر بدون نمک خشک شدن نصف استکان آب را با یک قاشق غذاخوری یا مرباخوری نمک (نسبت به حجم تخمه باید در نظر بگیرین که نمک چقدر باشه که شور نشه) و یک قاشق مرباخوری لیمو ترش مخلوط می کنیم و روی تخمه ها میریزیم و مخلوط می کنیم یکیش را می چشیم اگر کم نمک بود باز نمک اضافه می کنیم خب مسلما دوباره تخمه ها خیس میشن دوباره با حرارت ملایم هم میزنیم تا این خیسی از بین بره و تخمه خشک بشه .

نکته : تخمه طالبی و خربزه را نباید قاطی کرد چون پوست تخمه خربزه خیلی سفته و مدت زمان بیشتری برای بو داده شدن لازم داره .

بفرمائید تخمه ها آماده هستند تا در کنار عزیزانتون میل کنید .توی عکس میتونید تخمه هائی که دهنشون باز شده را ببینید.


اینم کار دوست عزیزم هستی جون هست که زحمت کشیدن و عکس را

برام فرستادن.


موضوعات مرتبط: تنقلات (3)

نوشته شده در 2010/6/24ساعت 14:27 توسط شاپرک|



      قالب ساز آنلاین