خورشت یا خورش بادمجان


 خورش بادمجان یکی از خوشمزه ترین خورشت های ایرونیه خداوند بوجود

آوردنش را رحمت کنه.

میدونم که اکثرا این خورش را بلدن ولی اینجا دستورهائی که میذارم برای

عروس خانمها هم هست که تازه زندگیشون را شروع کردن و بعضی نکته

ها را بلد نیستند.

اینجا ما بادمجان را پوست می کنیم و میذاریم تو آب نمک تا تلخیش گرفته

بشه ولی شیراز اینقدر بادمجانهاش شیرین و خوشمزه هست و بعد از پخت

وسطشون کاملا سفید هست که واقعا احتیاجی به این کار نیست .

اینجا من هر وقت میخوام یک مقدار بادمجونام شبیه شیراز باشن مجبورم

از بادمجان دلمه ای استفاده کنم  .

مواد لازم برای دو نفر:

بادمجان دلمه ای بزرگ یک عدد

گوشت یا مرغ 250 گرم

گوجه فرنگی دو عدد متوسط 

پیاز یک عدد 

زردچوبه یک قاشق چایخوری

رب گوجه یک تا دو قاشق غذاخوری

نمک و غوره یا آبغوره یا آبلیمو یا آب نارنج به میزان لازم 

طرز تهیه :

پیاز را ریز خرد می کنیم و در مقداری روغن تفت میدیم تا نرم و سبک بشه

گوشت را بهش اضافه می کنیم و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ بده الان

وقت اضافه کردن زردچوبه هست که مقداری هم باید با گوشت تفت بخوره

و در آخر رب گوجه را اضافه کرده و خیلی کم تفت میدیم .

جدیدا گفته میشه که رب گوجه را زیاد تفت ندین سرطان زاست منم حرف

گوش دادم و مدتیه که رب را کم تفت میدم .


اگر از مرغ استفاده بکنیم همون ابتدا نمک را  اضافه می کنیم ولی اگر

گوشت استفاده می کنیم نمک را بعد از پخت گوشت بهش اضافه می کنیم

.مقداری آب جوش به گوشت اضافه و  با حرارت بالا اجازه میدیم به جوش

بیاد بعد حرارت را کم در قابلمه را می بندیم و اجازه میدیم تا بپزه . 

نکته :

اگر گوشت را با پیاز خوب تفت ندیم و رنگش تغییر نکنه در حین پخت یک کف

بد شکلی از اون خارج میشه که روی سطح قابلمه را میگیره.

اگر به موادی که تفت دادیم آب سرد اضافه کنیم مواد سرد میشن و تا بیان

دوباره گرم بشن گوشت یک کفی را از خودش بیرون میده .

بادمجونها را اگر تلخ هست تو آب نمک میذاریم به مدت یک ساعت بعد

آبکش می کنیم و خشک می کنیم و  سرخ می کنیم هر چقدر که روغن

بادمجان بیشتر باشه بهتر سرخ میشه و به اصطلاح دنبه ای تر میشه

خیلی بافت نرم و خوبی پیدا می کنه گرچه امروزه روز این کار درست

نیست و باید خیلی رعایت کرد ولی قلق بادمجان خوب سرخ شده روغن

فراوون هست.

بعد از سرخ شدن بادمجان ها ظرفی را که اونها را درونش گذاشتیم مقداری

کج  میذاریم تا روغن اضافی اون جدا بشه .

وقتیکه گوشت پخت بادمجون سرخ شده را روی اون می چینیم چون مدت

زمان پخت بادمجان کوتاه هست در همین لحظه میتونیم گوجه های حلقه

شده را هم روی او بذاریم و اجازه میدیم تا خورشت ما جا بیفته.

چون ترشیجات باعث میشن مدت زمان پخت سبزیجات طولانی بشه وقتی

مطمئن شدیم که بادمجان و گوجه پختن غوره یا آبغوره ... را اضافه میکنیم

و معمولا میزان آب خورشت سلیقه ای هست بعضی ها دوست دارن که

آبدار باشه و موقع خوردن از آب خورش روی برنج و ته دیگ میریزن و اجازه

میدن تا ته دیگ با این آب خیس بخوره که طعم خیلی خوبی هم پیدا می

کنه .

عده ای بی آب دوست دارن و یا آب غلیظ دیگه این تکه کار دست خودتون

هست .این غذا با سالاد یا ماست و خیار و سبزی خوردن خورده میشه .

تزئین خورشت بادمجان به شکل طاووس



موضوعات مرتبط: انواع خورش (2)

نوشته شده در 2010/9/19ساعت 17:4 توسط شاپرک|



      قالب ساز آنلاین