پیراشکی گوشت
با یک پیراشکی گوشت و یک خمیر جدید چطورید ؟این خمیر به راحتی
درست میشه موادش در دسترسه خیلی خوب پف می کنه و باهاش هر
کاری میشه کرد پس هر کدوم که غذاهای خمیری و بخصوص درست
کردن خمیر را دوست دارین دست به کار بشین .
با یک پیراشکی گوشت و یک خمیر جدید چطورید ؟این خمیر به راحتی
درست میشه موادش در دسترسه خیلی خوب پف می کنه و باهاش هر
کاری میشه کرد پس هر کدوم که غذاهای خمیری و بخصوص درست
کردن خمیر را دوست دارین دست به کار بشین .
یک غذای لذیذ که مورد توجه تمام اقشار جامعه و تمام گروه های سنی
هست شاید به جرائت بشه گفت که کسانی که این غذا را دوست ندارن
نسبت به بقیه غذاها در اقلیت هستند .
در قدیم از زیر هر گذری که مردم رد میشدن بوی کباب و دود اون
سرمستشون میکرد و دل از کف میدادن معمولا کنار هر کبابی یک نون
سنگگی هم بود نان سنگگ داغ که وسطش کباب و گوجه کباب شده را
می کشیدن و روش ریحون و ترب خلال شده می ریختن .مثل الان هم نبود
که سبزی را یک عالمه ضد عفونی کرده باشن به این ترب های بزرگ تو
شیراز اون قدیم تربیزه گفته میشده و هم پوست سیاهش بود و هم قرمز.
ببینم شما هم مثل من کباب دلتون خواست؟
خیلی از ماها کباب کوبیده را توی خونه درست نمی کنیم چون معتقدیم
اصلا طعم کباب بیرون را نداره بعضی هم از ترس اینکه خراب بشه به
طرفش نمیریم یا از درست کردنش یک تجربه تلخ داریم یا سفت شده یا
مثل تفاله بوده یا از سیخ ریخته .
اگر به نکته هائی که بگم خوب توجه کنید دیگه مشکلات بالا پیش نمیان و
یک بار امتحانش شاید باعث بشه که بازم به طرفش برید .
پی نوشت :
دو دلیل دیگه که کباب از سیخ میریزه
1 سیخ جدید هست باید سیخ های جدید را تا خریدین روی حرارت بذارین که بمونه درست مثل وقتی که کباب درست می کنین در غیر اینصورت گوشت روش نمیمونه
2 خیس بودن سیخ کباب هست اگر سیخ خیس باشه گوشت بهش نمی چسبه و موقع کباب کردن میریزه .
سالاد تن ماهی و ماکارونی
سالادی خوش طعم و زیبا برای میزهای مهمانی کسانی که طعم تن
ماهی را دوست دارن این سالاد را خیلی می پسندند. در مهمونی هائی
که درستش کردم علاقه مند زیاد داشته امیدوارم شما هم بپسندید .

ماکارونی هائی که من استفاده کردم .

نان روستائی
نون روستائی یکی از نونهای قدیمی دوران جنگ جهانی هست که خیلی
مورد توجه بوده و خانمهای روستائی زیاد ازش بهره میبردن راحت تهیه
میشه و خوش طعمه این نون برای صبحانه و عصرونه خیلی دلچسبه با
پنیر و خیار و گوجه یا حتی ماست و کره مزه خوبی داره .

این دسته گل رز که از سیب و خمیر تهیه میشه برای تزئین شیرینی ها یا
کیک ها و حتی غذاها کاربرد داره و به تنهائی هم بعنوان یک دسر
خوشمزه قابل استفاده هست .

خورشت یا خورش کدو سبز با پوست
یکی دیگه از خورش های سنتی سرزمین مادری.
یکی از دوستان براش عجیب بود که من گفته بودم پوست کدو سبز را نمی
گیرم و تقاضا داشت این خورشت را با پوست درست کنم .
این خورش با پوست هست . در بیشتر کشورها کدو سبز با پوست استفاده
میشه نمیدونم پوست گرفتن کدو در ایران از کجا سرچشمه میگیره چون
پوستش خیلی نازکه و اصلا احتیاجی به گرفتن نداره الان می بینید که
چقدر بعد از سرخ شدن سبز میمونه.

ته دیگ ماست و کنجد


پی نوشت :
روش اول پخت :هر دو طرف پای در روغن کم سرخ میشه بعد میره تو فر .
روش دوم پخت :طرف حفره دار پای در روغن کم سرخ میشه بعد اون را از
قسمت پشت پای که حفره نداره درون روغن فراوون داغ میذاریم نباید روغن
وارد حفره بشه .
شامی پوک
شامی پوک یکی دیگه از غذاهای قدیمیه
بذارین برگردیم به گذشته میدونید که در اون ایام یخچال و فریزر مثل الان
نبود پس طبیعیه که نمیشده مواد غذائی را نگه داشت توی خیلی از خونه
های قدیمی چاه هائی بودن که از اونها آب برای خوردن برمیداشتن یا حتی
برای شستو معمولا گوشت یا مواد غذائی غیر قابل نگهداری را برای یک
وعده میخریدن ولی اگر مقداری از این مواد زیاد میومد اون را در سبدهای
سیمی میذاشتند و با طنابی در این چاه ها آویزون می کردن که این کار
درست مثل نگهداری مواد در یخچال بوده .اما مواد پخته شده را مجبور
بودن که در دو وعده بعد استفاده کنند تا خراب نشه البته استثنا هم وجود
داشته چون گوشت قیمه را آماده میکردن با پیاز و رب و در خیک برای
زمستون نگهداری میکردن .
دو وعده غذا مثل هم در بیشتر مواقع حتی امروز روز مورد پسند نیست
بنابراین خانم های منزل از خودشون ابتکار به خرج میدادن و باقیماندده غذا
را با کمی تغییر به غذای دیگه ای تبدیل میکردند که مطلوب کل خانواده
باشه .یکی از این غذاها آبگوشت سنتی بوده که اگر مقداری گوشت
کوبیده زیاد میومد اون را با یکی دو تا تخم مرغ به یک شامی خوشمزه
تبدیل میکردن .
پانچو جلو باز
یک پوشش راحت و زیبا که به راحتی هم میشه اون را درست کرد این
ساده ترین نوع پانچو هست .فقط به دو تا شال با طول یکسان احتیاج داریم
جنسش به سلیقه خودمون بستگی داره .