شامی پوک
شامی پوک
شامی پوک یکی دیگه از غذاهای قدیمیه
بذارین برگردیم به گذشته میدونید که در اون ایام یخچال و فریزر مثل الان
نبود پس طبیعیه که نمیشده مواد غذائی را نگه داشت توی خیلی از خونه
های قدیمی چاه هائی بودن که از اونها آب برای خوردن برمیداشتن یا حتی
برای شستو معمولا گوشت یا مواد غذائی غیر قابل نگهداری را برای یک
وعده میخریدن ولی اگر مقداری از این مواد زیاد میومد اون را در سبدهای
سیمی میذاشتند و با طنابی در این چاه ها آویزون می کردن که این کار
درست مثل نگهداری مواد در یخچال بوده .اما مواد پخته شده را مجبور
بودن که در دو وعده بعد استفاده کنند تا خراب نشه البته استثنا هم وجود
داشته چون گوشت قیمه را آماده میکردن با پیاز و رب و در خیک برای
زمستون نگهداری میکردن .
دو وعده غذا مثل هم در بیشتر مواقع حتی امروز روز مورد پسند نیست
بنابراین خانم های منزل از خودشون ابتکار به خرج میدادن و باقیماندده غذا
را با کمی تغییر به غذای دیگه ای تبدیل میکردند که مطلوب کل خانواده
باشه .یکی از این غذاها آبگوشت سنتی بوده که اگر مقداری گوشت
کوبیده زیاد میومد اون را با یکی دو تا تخم مرغ به یک شامی خوشمزه
تبدیل میکردن .
مواد لازم :
گوشت گوسفند یا گوساله ترجیحا بدون چربی 300 گرم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
لپه یا نخود 1/5 پیمانه (یک و نیم پیمانه شیرینی پزی)
پیاز متوسط 1 عدد
تخم مرغ 1 تا 3 عدد متغیر
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم
بیکین پودر در صورت دلخواه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه :
گوشت را در مقداری روغن تفت میدیم یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک
پیاز را درسته بهش اضافه می کنیم و آب روی اون ریخته و اجازه میدیم تا
نیم پز بشه حالا وقت اضافه کردن لپه و سیب زمینی هست .
این مواد باید تا حدی بپزه که کاملا پخته بشن و آبش به خوردش بره و دیگه
هیچ آبی نداشته باشه بعد میذاریم مواد کمی سرد بشه و اون ها را می
کوبیم یا چرخ می کنیم .
به این مواد کوبیده شده یک قاشق چایخوری دارچین و یک قاشق بیکین
پودر (در صورت دلخواه )و نمک و فلفل اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم
دیگه وقت اضافه کردن تخم مرغ هست اول یک دونه تخم مرغ را اضافه
می کنیم و خوب ورز میدیم اگر مواد شل نبود میتونیم تخم مرغ بعدی را
اضافه کنیم تخم مرغ تا زمانی اضافه میشه که مواد شل نشه و مایه ای
شبیه مایه کتلت داشته باشیم که بشه در دست بهش شکل داد .

مقداری از مواد به اندازه یک نارنگی بر میداریم و پهن می کنیم و وسط اون
را با انگشت سوراخ می کنیم .روغن را میذاریم داغ بشه و شامی ها را
سرخ می کنیم احتیاجی به روغن زیاد نیست .
این شامی با سالاد -ترشی - سبزی -خیار شور - گوجه طعم خیلی خوبی
داره .
